Kaniner

Man har mulighed for at have kanin i Børnenes Dyremark og der er rigtig hyggeligt med mange kaniner men de bliver hurtigt til flere. Så en af reglerne i Dyremarken er at man ikke må få unger på kaninerne. Prisen for at have kanin i Dyremarken er 300 kr for 1 år. Kaninansvarlig:  Lene Thorup – 30312130

kanindag1

At have kanin på Dyremarken er hyggeligt og lærerigt men også et meget stort ansvar. Det er udelukkende ejeren der står for pasning af kaninen.- og i sidste ende forældrene.

Inden man beslutter sig for at få kanin skal man huske at tænke over at om man har tid til at komme ned og fodre HVER dag.- også når det er koldt, sommerferie eller jul… Man skal også huske at foder, hø, halm og dyrlæge koster penge. At tage sin kanin til dyrlæge koster ca. 300 kr plus behandling. Hvis ens kanin er syg, og skal aflives koster det mellem 500-700kr. Man står selv for at kontakte dyrlæge. Dyremarken kan godt kræve at en kanin skal tilses af dyrlæge. Både fordi det er synd at den skal sidde og være syg, men også fordi den kan smitte de andre kaniner.

Fordi vi har med levende væsner at gøre er der en del regler der skal overholdes, Det kan virke lidt “surt”, men erfaring viser at det desværre er nødvendigt :)

  • ingen ikke-kastrerede hanner.
  • ingen unger. Man skal ellers betale bøde eller fjerne mor og unger når de er gamle nok.
  • de udleverede skåle til foder og vand SKAL bruges og må ikke fjernes. Hvis man vil må man gerne have sin egen vandflaske og skål i buret, men det udleverede skal også altid være i brug.
  • Dyremarken SKAL have ekstranøgle til buret.
  • Man kan ikke dele kanin. (Ofte er der ingen der vil tage ansvar hvis kaninen bliver syg)
  • Rense bur. Nogle gange er man heldig at man kan købe hø, halm og spåner af en voksen. ellers må man gå i fakta.
  • vand og foderskåle skal altid hænge synlige.
  • vand og foderskåle koster 40 kr pr stk hvis man mister dem.
  • man ejer ikke sit bur. Man låner det mod betaling.
  • man skal selv kunne klippe kløer.

Hvis man gerne vil have kanin på Dyremarken skal forældrene ringe til kaninansvarlig så der kan aftales et “møde” til udlevering af kaninkontrakt og snak om kaninhold på Dyremarken. På kaninkontrakten vil der være flere punkter som man skal skrive under på vil blive overholdt.

Det koster 300 pr år for burleje.

kanindag4

Kaninansvarlig: Lene Thorup – 30312130

 

HUSK - alle kanin ejer skal aflevere en ekstra nøgle til Lene med bur nr. så vi kan komme ind til kaninen hvis der er nogt galt.

Man kan lave en aftale med Lene hvis man vil købe hø, halm, mad eller spånder.
1 kg. spånder 5 kr.
1 pose halm 5 kr.
1 pose hø 5 kr.

Når du skal have en kanin på Børnenes Dyremark, skal du udfylde en Kaninkontrakt.

Bur Kanin Køn på kanin Ejer Tlf.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
kanindag2
kaninhop….. kan være svært.

 

 

Husk, at kaninernes vandflasker fryser til is i frostvejr. Derfor skal de have en lille skål med frisk vand hver dag. Eller man kan købe en termohætte til vandflasker for 30 kr. i zoo-city. Husk også at give kaninerne masser af hø, så de ikke fryser i kulden. Man skal huske at fordre kaninen hver dag og skifte buret 1 gang om ugen.

Det er muligt at have sin kanin i løbegård.

kanindag3