Om foreningen

Børnenes dyremark er et socialt projekt med fokus på at give børn et fristed, som er forankret i den smukke og grønne del af Sydhavnen. Det er drevet med 100% frivillige kræfter og uden nogen kommunal støtte – og det er vi stolte af. Formålet med foreningen er at give børn fra alle samfundslag, men med tilknytning til nærområdet, mulighed for at komme i et grønt miljø, hvor der er plads til at lære om dyr, natur og være sammen på en givende og omsorgsfuld måde. Børnene har mulighed for at have kaniner, høns, passe får eller have part på en hest, og de er selv med i hele processen med at passe dyrene, fodre, muge ud, vedligeholde og vise omsorg.

For at være medlem af dyremarken skal man betale kontingent 1 gang om året og inden udgangen af februar 200 kr. for voksne og 100 kr. for børn.

Børnenes Dyremark kan altid bruge flere frivillige til at løfte de mange opgaver, der er forbundet med at drive stedet. Som voksen frivillig i Dyremarken kan man have en vagt (enten morgen eller aften vagt), og vi er som regel 2 på hver vagt. Har man en morgen- eller aftenvagt fodrer man heste, får og alpakaer og lukker på fold mm. En vagt tager ca. 1½ time. Man kan også være med i fåre-lauget og have en hyrdevagt, hvor man tæller fårene og ser efter om de alle har det godt ude på Tippen. Er hænderne er skruet godt sammen, kan vores vedligeholdelsesudvalg altid bruge en ekstra hånd. Vi har fællesspisning 1 gang om måneden, holder fastelavn, loppemarked, laver ponygames, plejehjembesøg, ridelejr og mange andre arrangementer. Hvis du har lyst til at være en del af Sydhavnens hyggeligste fælleskab, hvor dyr og børn er i fokus så skriv til rie_ras@yahoo.com

Som voksen frivillig på Dyremarken har man mulighed for at have part på en af vores store heste. Vi forsøger at reservere alle vores mindre eller meget rolige heste/ ponyer til børnene, så man skal ikke som voksen regne med at kunne få part på f.eks. en rolig islænder, som vi forbeholder børnene. Det er vigtigt for os at man som voksen frivillig på Børnenes Dyremak forstår at dette er et socialt projekt og ikke bare sted hvor man kan få en billig part.

Mulige arbejdsopgaver for frivillige på Dyremarken:

• Fårehyrde – man tæller fårene i gang om måneden og ser om alle har det godt
  • Lammegruppen – man hjælper med at holde øje med om fårene skal læmme, fodrer, læmmer med fårene, giver lammene sutteflaske mm.
  • Hjælpe med arrangementer, vi har mindst 2 loppedmarkeder om året, hvor der skal bages kage, slæbes ting frem og tilbage, stå i bod og lave kaffe mm.
  • Vi har 5-10 ponyridninger om året. Her er der altid 2 voksne der er ansvarlige, der skal arrangeres med hvilke heste der skal bruges hvornår, tages i mod penge, dele ride hjælme ud mm
  • Ad hoc arrangementer, haloween, fastelavn, ridelejr, stævne mm. Der skal laves præmier, laves programmer, hjælpe børn med at klæde sig ud mm
  • Vedligehold – der er ALTID ting at lave i Dyremakren, men vi har et vedligholdsudvalg hvor man kan bidrage med alt fra at lave slowfeeder, kalke stald, lave vandkopper mm
  • Daglige gøremål. Muge, tømme skraldespand, pære patrulje, ordne mødding mm.
  • Bidrage med kommunikationsudvalget, lave folder, opdatere hjemmeside holde informationsmøder mm.
  • Søge fonde, udarbejde projekter med frivillige
  • Og sikker ting som vi ikke har tænkt på J

Boernenesdyremark_lille